Profesor Constantin St. Motas
1869-1931
- Director al Şcolii Superioare de Medicină Veterinară între anii 1919-1921 şi primul Decan al Facultăţii de Medicină Veterinară din Bucureşti, ales la 21 iunie 1921, cu prelungirea termenului până la 15 februarie 1926.
- Director al Institutului Pasteur – Bucureşti.
- Preşedinte al Societăţii de Medicină Veterinară.
- Preşedinte al Asociaţiei Medicilor Veterinari din România.
- Laureat al Academiei Române, care i-a decernat unul din cele mai de seamă premii, Adamache, pentru lucrările sale ştiinţifice originale: Piroplasmoza oilor, boală transmisă de căpuşi.
- Membru în Consiliul sanitar superior din Ministerul Sănătăţii.
- Membru al Societăţii Centrale de Medicină Veterinară din Paris.
- Membru fondator al Societăţii Române de Biologie.
- Cercetătorul francez Wenyon, în semn de recunoştinţă pentru lucrările experimentale şi realizările din teren ale profesorului Motăş, privind piroplasmoza la oi (1926), a propus Comisiei de Taxonomie denumirea agentului patogen de Babesia Motasi.
- Profesorul Constantin Motăş a participat la Campania din Bulgaria (1913) şi apoi în cea din 1917-1919. Pentru faptele de arme i s-a decernat medalia ,,Meritul Sanitar”, clasa I pentru Campania din 1913.
- Profesorul Constantin Motăş, alături de Paul Riegler şi Alexandru Ciucă, a făcut parte din echipa care a preparat vaccinul antiholeric cu care s-a realizat, în 1913, marea experienţă epidemiologică românească de vaccinare antiholerică.
- O stradă a oraşului Mangalia îi poartă numele: str. Doctor Motaş.