Stema familiei

Stema-Motas-Stema

Scut cu câmpul alb, în care se află un glob tăiat în bară, cu prima jumătate de azur, iar cea de-a doua jumătate tăiată în bandă, roşu pe aur. Globul este înfăşurat în fire de mătase de aur, în bară şi apoi în bandă (peste cea de-a doua jumătate), cu fire aurii peste sfertul roşu, respectiv cu fire roşii peste sfertul auriu.  Scutul este timbrat de o coroană de nobil netitrat.

 

Studiul heraldic a fost realizat de Dr. Tudor-Radu TIRON,  licenţiat în drept, doctor în istorie, Membru  al Comisiei Naţionale de Genealogie, Heraldică şi Sigilografie a Academiei Române şi al Institutului Român de Genealogie şi Heraldică „Sever Zotta” din Iaşi. Grafician heraldist abilitat, autor al stemei Universităţii „Alexandru I. Cuza” din Iaşi, al stemei Operei Naţionale din Bucureşti, precum al însemnelor mai multor judeţe, municipii, oraşe şi comune. Cavaler al mai multor ordine.

Incepand cu data de 28 august 2013  Dr. Tudor-Radu Tiron a devenit membru al  Academiei Internationale de Heraldica, fiind sigurul roman in viata membru al acestei prestigioase institutii.  In total doar patru romani (inclusiv dr. Tiron) au fost acceptati pana in prezent membri ai acestei Academii.